بخور نخورهای کارمندی


مصرف صبحانه‌ی کامل باعث افزایش کارایی و تمرکز کارمندان و کارگران می‌شود.

زندگی در دنیای شلوغ و پرشتاب این دوران باعث شده افراد ساعات زیادی از روز را در محل کارشان سپری کنند؛ ساعاتی که معمولاً در آن فرصتی

برایرعایت اصولصحیح تغذیه وجود ندارد. بنابراین معمولاً یک لیوان چای همراه با چند حبه قند یا چند تکه بیسکویت، شکلات و آبنبات تنها

میان‌وعده‌هایی است کهکارمندان میل می‌کنند.البته اگر کمی بیشتر به فکر باشند، شاید یکی دو میوه تازه هم همراه خودشان به محل کار ببرند

تا طی ساعت‌های کاری، نیاز به مصرف میوه و سبزیجات هم تأمین شود.با این حال، اغلب کارمندان و افرادی که مشغول کار هستند

توجهی به تغذیه‌شان ندارند و آن را چندان مهم نمی‌دانند. در حالی که متخصصان تاکید می‌کنند پیروی از یکرژیم غذایی صحیح و متعادل

برای همه افراد ضروری است و این موضوع به ویژه زمانی که فرد در حال کار و فعالیتذهنی است، اهمیت بیشتری می‌یابد.

با توجه به این که افراد معمولاً ساعت‌های زیادی از روز را در محل کارشان هستند، حتماً باید با آگاهی و توجه بیشتری مواد

غذایی را انتخاب کنند؛ به طوری که بامصرف آن‌ها نیازهای بدنشان تأمین شود.

یکی از مهم‌ترین موضوعات در این زمینه که باعث افزایش کارایی و تمرکز کارمندان نیز می‌شود، مصرف صبحانه کامل است.

بنابراین توصیه می‌شود تمامافراد، وقت کافی برای مصرف صبحانه در نظر بگیرند و این وعده غذایی را به بهانه کمبود وقت حذف نکنند.

برخی ترجیح می‌دهند در محل کار و همراه باهمکارانشان صبحانهبخورند و گروهی هم صبحانه‌شان را در خانه میل می‌کنند.

آن‌هایی که صبحانه را همراه اعضای خانواده مصرف و از مواد غذایی موجود درخانه استفاده می‌کنند، معمولاًبا مشکل خاصی مواجه نمی‌شوند.

اما کسانی که دور هم جمع می‌شوند و در محل کار صبحانه می‌خورند باید دقت بیشتری داشته باشند.

در چنین شرایطی احتمال دارد افراد از خوراکی‌هایی استفاده کنند که برای سلامتشان چندان مناسب نیست؛

به عنوان نمونه مصرف بی‌رویه کره، خامه، پنیرهایخامه‌ای وپنیرهای پرچرب می‌تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد

و به همین دلیل حتماً باید به نوع و میزان مواد غذایی مصرفی هنگام صبحانه یا ناهاردسته‌جمعی در اداره دقت کنید.

 


 

قندان‌ها را از روی میز بردارید

تفاوتی ندارد چه شغلی داشته باشید و مشغول انجام چه نوع کاری باشید؛ در همه کارها و فعالیت‌ها،

بدن ما به مصرف مواد غذایی خاصی نیاز دارد که باید با توجه به آن، از غذاهای مناسب و مورد نیاز استفاده کنیم.

حذف میان‌وعده‌ها و مصرف وعده‌های اصلی به تنهایی به هیچ وجه شیوه صحیحی نیست. بنابراین فراموش نکنید

در طول روز حتماً از میان وعده‌های مناسب استفاده کنید تا نیاز بدن تأمین شده و قند خونتان افت نکند.

البته آنچه در اداره‌ها بین دو وعده غذای اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد، چند لیوان چای و تعدادی قند

است؛ برای همین هم قندان‌ها جزو جدایی‌ناپذیر میزهای کار ما شده؛ هرچند که متخصصان چنین روشی را تائید نمی‌کنند.

متأسفانه بسیاری از افراد هنگامی که مشغول کار هستند، چند لیوان چای می‌نوشند. مصرف بی‌رویه چای نیز موجب می‌شود افراد

به جای استفاده از میوه،بیسکویت‌های سبوس‌دار یا انواع مغزها سراغ قند، شکلات، آبنبات یا گز و سوهان بروند و در نتیجه مصرف مواد غذایی

شیرین افزایش می‌یابد.بنابراین اگرمی‌خواهید دچار اضافه وزن و چاقی نشوید، حتماً باید به این مورد توجه داشته باشید.

مصرف موادی مانند توت و انجیر خشک یا خرما که قند آن‌ها معمولاً همراه با فیبر است، یکی از بهترین گزینه‌ها به عنوان میان‌وعده خواهد بود. پس بهتر است

قندان را بردارید و به جای آن یک ظرف حاوی توت، انجیر یا خرما روی میزتان بگذارید. همچنین این نکته را نیز به یاد داشته باشید که در اداره‌ها مصرف

خرمای خشک توصیه می‌شود و استفاده از خرمای تازه که حاوی شهد است، به دلیل احتمال آلودگی و فساد مناسب نیست.


کار می‌کنید؛ آب بنوشید

خیلی از افراد هنگامی که مشغول کار می‌شوند، یادشان می‌رود باید چند لیوان آب بنوشند و به همین راحتی مصرف آب را

فقط به یک لیوان آن هم همراه ناهارمحدود می‌کنند.حتماً باید در ساعت‌های مختلف و در طول روز به اندازه یک بطری آب بنوشید؛

حتی اگر تشنه نیستید. همچنین دقت داشته باشید مصرف بی‌رویه چای نیز موجبمی‌شود آب زیادی از بدن دفع شود.

اما چرا کارمندان عادت کرده‌اند فقط چای بنوشند و هیچ‌وقت از نوشیدنی دیگری غیر از چای استفاده نمی‌کنند؟ البته تغییر نوع نوشیدنی هم کار

چندان سختینیست. حمل یک پاکت شیر یک نفره به محل کار بسیار ساده است، ولی نتایج فوق‌العاده‌ای دارد.

اگر مدیران مجموعه‌ای بتوانند شیر را به عنوان یکی از میان‌وعده‌های کارمندان و کارگران در نظر بگیرند، بسیار مناسب خواهد بود؛

حتی اگر فقط چند روز درهفته میان آن‌ها توزیع شود، اما در صورتی که چنین شرایطی در محیط کار وجود نداشته باشد، می‌توانید شیر

را در بسته‌بندی‌های استریل به محل کار برده و بهعنوان میان‌وعده مصرف کنید.

یکی از بهترین میان‌وعده‌هایی که برای مصرف در محل کار پیشنهاد می‌شود مجموعه‌ای از مواد غذایی است که شامل

پروتئین، کربوهیدرات و چربی‌های مفیدباشد؛ به همین دلیل خوب است هنگام کار از چند بیسکویت سبوس‌دار، چند عدد مغز گیاهی خام

یا یک لیوان شیر به عنوان میان‌وعده مناسب و مفید استفاده کنید.


در خوردن ناهار افراط نکنید

شاید بگویید کیفیت و نوع غذایی که در اداره یا کارخانه توزیع می‌شود، به شما ارتباطی ندارد و در این مورد کاری از دستتان برنمی‌آید.

به همین دلیل باید گفت اولین قدم برای بهبود کیفیت غذا، نظارت مدیران یا مسئولان مجموعه است. اما در صورت وجود چنین شرایطی

نیز با رعایت نکاتی ساده می‌توانید وضع بهتریبرای خود ایجاد کنید.

مصرف موادی مانند توت و انجیر خشک یا خرما که قند آن‌ها معمولاً همراه با فیبر است، یکی از بهترین گزینه‌ها به

عنوان میان‌وعده خواهد بود. پس بهتر است قندان را بردارید و به جای آن یک ظرف حاوی توت، انجیر یا خرما روی میزتان بگذارید.

در صورتی که غذا خیلی چرب باشد، سلامت فرد را به خطر خواهد انداخت. بنابراین توصیه می‌شود اول از همه نظارت بهتر و دقیق‌تری صورت گیرد تا

غذاهای خیلی چرب تهیه نشود. علاوه بر این، بهتر است همراه ناهار از سالاد یا سبزیجات استفاده کرده و آب یا دوغ را به عنوان نوشیدنی انتخاب کنید.


شب‌ کارها دقت کنند

خیلی از افراد مجبورند شب‌ها در محل کارشان حاضر شوند و به همین دلیل برنامه زندگی‌شان دست‌خوش تغییر خواهد شد.

برای کاهش احساس خواب‌آلودگی می‌توانید از قهوه، نسکافه یا حتی چای کمک بگیرید.

ولی حتماً باید از میوه‌ها و سبزیجاتی که حاوی ویتامین C و Aاست مانند هویج،مرکبات، انار و انگور نیز استفاده کنید.

برای پیشگیری از کم‌خوابی و عوارض ناشی از آن مصرف مواد غذایی حاوی روی مانند بادام‌زمینی، گردو و انواع آجیل نیز توصیه می‌شود.

مواد غذایی حاویویتامینE مانند جوانه گندم هم برای تأمین آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز باید در طول روز استفاده شود.