یک رژیم غذایی صحیح بر چه اصولی استوار است؟

 

یک رژیم غذایی صحیح هرگز بیشتر از یک کیلوگرم در هفته وزن شما را کاهش نخواهد داد:امروزه به این دلیل که لاغری یک ارزش محسوب می

 

گردد و به حق هم صحیح است افراد ناآگاه و سودجو با استفاده از نااگاهی مردم اقدام به تجویز رژیمهای غذایی عجیب و غریب(مثلا کاهش 20 کیلوگرم در یک
 
ماه که با ازدست رفتن آب و عضلات بدن محقق می گردد و نه چربی ) می کنند که لازم است در اینجا اعلام گردد رژیم اصولی که بتواند وزن شما را کاهش
 
دهد و درعین حال سازگار با فیزیولوژی بدن باشد بیشتراز 4 کیلوگرم در ماه وزن شما را کاهش نمی دهد دوستان من این مسئله را به یاد بیاورید که چاقی و
 
سلولهای چربی در بدن شما یک شبه بوجود نیامده اند که با یک رژیم غذایی یک شبه از بین بروند.
 
 
یک رژیم غذایی سالم دارای تنوع مواد غذایی از تمام گروه های غذایی است:
 
متاسفانه امروزه افراد، خودسرانه و یا به توصیه دوستان (دوستیخاله خرسه)اقدام به حذف یک گروه غذایی یا کم کردن آن به میزان بسیار کم(کمتر از مقدار مورد نیاز بدن)
 
می نمایند مثلا برنج را از جیره غذایی خود حذف می کنند این روشها علاوه بر عوارض جانبی ماندگاری که بر جای می گذارد موجب بیحالی و خستگی،شلی و
 
افتادگی پوست صورت،ریزش مو،ناراحتیهای عصبی و پرخاشگری می شودبرای نمونه یکی از رژیمهایی که سالیان درازی است توسط انجمن تغذیه آمریکا
 
منسوخ گردیده رژیم غذایی اتکینز می باشد که بر پایه حذف گروه غلات و جایگزینی ان با پروتئین می باشد.این رژیم امروزه در ایران به طور گسترده از طریق
 
کتاب ها ومجلات و جالب تر اینکه توسط برخی افراد متخصص!!! به طور گسترده در اختیار عموم قرار می گیرد که صدمات جبران ناپذیری در درازمدت به بدن وارد
 
می کند.
 
 
در یک رژیم غذایی صحیح تمام مقادیر مصرف مواد غذایی و حتی زمان مصرف آنها مشخص است:بدین معنی است که میزان مصرف مواد غذایی به طور مشخص
ذکر شده به نحوی که فرد می تواند خود کالری مصرفی را اندازه گرفته و یا غذایی را که بیشتر میل دارد جایگزین نماید این نحوه رژیم دهی موجب آزادی عمل
بیشتر افراد در انتخاب غذای خود می شود تا اینکه رژیمی ما را مجبور به استفاده از غذایی خاص کند و ما به آن غذا میل نداشته باشیم این عامل یکی از
عوامل شکست رژیم می باشد که پس از مدتی فرد رژیم خود را رها کرده و از لاغر شدن صرف نظر می کند.
 
رژیم غذایی هر فرد مطابق شرایط جسمی خود او طراحی می شود:تجویز رژیم غذایی پس از بررسیهای تن سنجی و معمولا پس از اطلاع از عادات
 
غذایی فرد،اطلاعات خانوادگی ،وشرایط روحی وروانی فرد صورت می گیرد.پس اینکه به محض مراجعه با یک برگه پرینت شده و از قبل آماده مواجه بشوید،قطعا
 
نشانه خوبی نخواهد بود