همیشه در مورد غذاهایی که موجب رفلاکس شده یا شدت آن را بیشتر می‌کنند، گفته می‌شود. اما در این مقاله به مواد غذایی که رفلاکس را بهبود می‌دهند اشاره می‌شود.

 

بیشتر غذاهای کم اسید میل کنید

هنگامی‌که اسید و دیگر مایعات موجود در معده به سمت مری برمی‌گردد، افراد سوزش سر دل را احساس می‌کنند. همیشه اسید موجود در معده مشکل ساز نیست، بلکه اسیدهای طبیعی موجود در مواد غذایی مانند بسیاری از میوه‌ها، سبزیجات و نوشیدنی‌ها نیز در ایجاد این مشکل نقش ایفا می‌کنند. برای کنترل رفلاکس، مواد غذایی کم اسید مصرف کنید. مانند:

خریزه و موز: با اینکه بیشتر میوه‌ها محتوای اسید بالایی دارند، هندوانه، خربزه، طالبی و موز اینگونه نیستند.


جو دو سر:
این ماده غذایی سبب رفلاکس نمی‌شود، سیر کننده است و مقدار زیادی فیبر دارد.


نان و برنج:
از نان‌هایی که آرد آن تصفیه نشده، استفاده کنید. این نوع نان‌ها دارای فیبر، ویتامین‌ها و مواد مغذی مفید هستند.


سبزیجات سبز رنگ:
 بروکلی، مارچوبه، لوبیا سبز، کرفس و کلم سبز میزان اسید کمی دارند


گوشت، مرغ و ماهی
آن‌ها را به صورت کبابی، آب‌پز یا بخار پز تهیه کنید. قبل از پخت، پوست آن‌ها را جدا کرده و سرخ نکنید.


سیب زمینی: علاوه بر سیب زمینی، دیگر سبزیجات ریشه‌ای بجز پیاز مفیدند.


سفیده تخم مرغمنبع بسیار خوب پروتئین می‌باشد و اسید کمی دارد. اما زرده آن را استفاده نکنید، زیرا احتمالا بروز علائم را بیشتر می‌کند.

با نگاه کردن به مواد غذایی نمی‌توان به اسیدیته آن‌ها پی برد. حتی در برچسب‌های غذایی نیز این نکته ذکر نمی‌شود. می‌توان PH مواد غذایی را که نشاندهنده محتوای اسید آن است را در بعضی سایت‌ها یا کتاب‌های تغذیه‌ای پیدا کرد. مواد غذایی که PH برابر 5 یا بالاتر دارند، علائم کمتری ایجاد می‌کنند.

غذاهایی که باعث تسکین رفلاکس می‌شوند را بیشتر میل کنید

بعضی از مواد غذایی و گیاهان دارویی دارای خواص درمانی برای رفلاکس و ناراحتی معده هستند. اما به خاطر داشته باشید که در مورد همه افراد پاسخ یکسان ندارند.

رازیانه: شواهدی وجود دارد که این گیاه، هضم را بهتر می‌کند. PH آن 6.9 است و می‌توان آن را به عنوان چاشنی به سالاد اضافه کرد


زنجبیل:
 از مدت‌ها قبل برای درمان ناراحتی معده استفاده می‌شده، به نظر می‌رسد که برای رفلاکس مفید است


جعفری:
 از صدها سال پیش برای درمان بیماری‌های معدی استفاده می‌شده و شواهدی وجود دارد که در درمان رفلاکس مفید است.


آلوئه‌ورا:
 از درمان‌های قدیمی برای مشکلات گوارشی است که به نظر می‌رسد به درمان رفلاکس هم کمک می‌کند. می‌توانید آن را به صورت گیاه، مکمل یا نوشیدنی خریداری کنید.

با مصرف غذاهای سالم با رفلاکس بجنگید

به خاطر داشته باشید که مواد غذایی مفید، اثرات نامطلوب غذاهای مضر را از بین نمی‌برند. مصرف مقدار کمی زنجبیل، رفلاکس ناشی از خوردن یک شام سنگین یا گوجه فرنگی یا قهوه را متوقف نمی‌کند.

با اینکه مصرف مواد غذایی با اسیدیته پایین روش خوبی است، اما ممکن است کافی نباشد. در بعضی افراد اسید معده زیاد نیست، اما برگشت سایر شیره‌های گوارشی مانند صفرا موجب سوزش سردل می‌شود.

دلایل ابتلا به رفلاکس از فردی به فرد دیگر فرق می‌کند، به همین دلیل درمان باید به صورت شخصی باشد.