‍ چرا دچار یبوست می شویم
 
✔️  علل 

  یبوست علل زیادی دارد. کشف علت، نحوه ی درمان مناسب را تعیین می کند. 
 
 
مهمترین علت الگوی غذایی نادرست و نامناسب است. 
 
شیوه ی زندگی بی تحرک و انجام ندادن فعالیت های ورزش علت دیگر است.. 

 کمبود فیبر در رژیم غذایی : فیبر یا الیاف گیاهی که معمولا در دستگاه گوارش انسان قابل هضم نیستند به حجم مدفوع اضافه می کنند.افزایش حجم مدفوع موجب تحریک و ایجاد انقباضات مناسب روده ای می شود ، همچنین با تقویت باکتریهای مفید روده بزرگ،روده را در جذب مواد غذایی کمک می کند.
 
  یکی از مشکلات رژیم های غذایی مدرن مصرف زیاد آرد سفید تصفیه شده یا آرد سفید است. محصولات با آرد تصفیه شده یا فیبر کم دارند و یا در آنها اصلا فیبری ندارند. 
 
 برای اطمینان از تحریک حرکات موجی روده بهتر است به مقدار کافی آب و مایعات بنوشید زیرا فیبرهای موجود در رژیم غذایی با جذب آب اضافی متورم می شوند و به همین دلیل حجم مدفوع را افزایش می دهند. در این مورد ، قهوه ، چای و نوشابه ها به حساب نمی آیند و در واقع این نوشیدنی ها به دلیل وجود ماده ی محرک مشکل یبوست را تشدید می کنند.
 
  توصیه می شود همه ی افراد و نه فقط کسانی که به یبوست دچارند روزانه 8 هشت لیوان آب بنوشند. در واقع یبوست نشانه ای از کم آبی مزمن است. یکی از وظایف اصلی روده بزرگ برداشتن آب اضافی از مدفوع است به طوری که مدفوع بیش از حد شل نباشد. هنگامی که بدن آب کافی مصرف نمی کند ، مدفوع سخت می شود ، که منجر به یبوست خواهد شد. 
 
از مصرف نوشیدنی های خیلی سرد اجتناب کنید زیرا این نوشیدنی ها فرآیند گوارش را مختل می کنند


 استفاده از ملینها ی دارویی ممکن است مشکلات دیگری علاوه بر یبوست برای شما ایجاد کنند؛ برای مثال از بین بردن باکتری های مفید روده ، ممانعت از جذی ویتامین ها و مواد مغذی لازم برای بدن از جمله این عوارض هستند. به علاوه ممکن است فرد استفاده کننده به استفاده از این داروها معتاد شود و آنها جای حرکات طبیعی روده را بگیرند. 
 
 برخی از داروها باعث ایجاد یبوست می شوند برای مثال داروهای کاهش فشار خون و داروهای پایین آورنده کلسترول (استاتین) و ... از این جمله هستند.


 بیماری های روده 
 
التهابات و عفونت های زنانه ، گاهی با یبوست همراه است. 
 
 بیماریهای متابولیک 
 
 قرار گرفتن در معرض مواد سمی مانند آفت کش ها ، حشره کشها و فلزات سنگین ، و غیره . 
 
 مصرف بیش از حد کلسیم به صورت مکمل می تواند موجب یبوست می شود. به خاطر داشته باشید که مکمل کلسیم خود را با منابع پر فیبر استفاده نکنید زیرا مصرف زیاد فیبر مانع از جذب مناسب کلسیم می شود.


 برخی از افرادی که دچار کم خونی هستند و مکمل های آهن مصرف می کنند ؛ همچنین مصرف زیاد غذاهای غنی از آهن ممکن است یبوست ایجاد کند. ایجاد یبوست در این موارد به دلیل ضعف در جذب مواد معدنی است. ممکن است کم خونی در نتیجه کمبود میزان اسیدیته معده و عدم توانایی در جذب مناسب آهن در روده کوچک اتفاق بیفتد.. 
 
 کمبود آنزیم های گوارشی خاصی که توسط لوزالمعده تولید می شوند. این مشکل اغلب با افزایش سن رخ می دهد. 
 
 داشتن سوزش سردل ، سوء هاضمه یا گاز ممکن است نشان دهنده میزان نامناسب اسیدیته معده و عملکرد نامناسب معده است.
 
  با بالا رفتن سن کمتر تولید اسید هیدروکلریک و آنزیم پپسین که در فرایند گوارش مهم هستند؛ کاهش می یابد. در نتیجه هضم مواد غذایی به خوبی انجام نمی شود.

 هضم نامناسب سبب کاهش جذب مواد معدنی مانند آهن می شود که این کاهش جذب همچنین باعث ایجاد یبوست خواهد شد. بنابراین توجه به کارکرد مناسب معده در این مورد موثر است. در صورتی که برای مدت طولانی با مشکل اسیدیته معده مواجه هستید امکان آلرژی ها را بررسی کنید. 
 
 عدم وجود نوع خاصی از چربی در رژیم غذایی ممکن است یکی دیگر از علت یبوست است. بسیاری از افرادی که از مصرف چربی ها در رژیم غذایی خودداری می کنند خود را در معرض کمبود برخی از چربی های ضروری قرار می دهند. چربی های اشباع نشده ، اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 هستند که از علائم کمبود چربی های ضروری پوست خشک و پوسته پوسته اطراف چشم و چشم های قرمز است .
 
 مصرف بیش از حد (در طول زمان) از ویتامین D 
 
 بارداری 
 
 حساسیت های غذایی 
 
 گاهی اوقات کمبود اسید فولیک باعث یبوست می شود. 
 
 مشکلات غدد درون ریز و متابولیسم ، به خصوص کم کاری تیروئید حرکات روده را کاهش داده و منجر به ایجاد یبوست می شوند.