درباره پرخوری عصبی بیشتر بدانید
http://images.huffingtonpost.com/2014-08-27-fight_eating_disorders_a.jpg
 
پرخوری عصبی چیست؟
پرخوری عصبی (Bulimia nervosa) که به آن بولیمی یا بولیمیا نیز گفته میشود، نوعی اختلال خوردن است که در آن فرد پرخوری کرده و سپس با روشهای مختلف پاکسازی، در صدد جبران آن بر می آید. افرادی که پرخوری عصبی دارند، از افزایش وزن میترسند. همه افرادی که دچار پرخوری عصبی هستند کمبود وزن ندارند، بلکه برخی از این افراد اضافه وزن یا چاقی دارند. آنها تلاش میکنند با پاکسازی، وزن خود را کنترل کنند یا از اضافه وزن بیشتر جلوگیری نمایند. پرخوری عصبی یک بیماری روانی جدی است که باید تحت درمان قرار بگیرد. دریافت کمک حرفه ای بهترین راه غلبه بر این اختلال خوردن است.
 
http://www.snopes.com/horrors/graphics/bulimia.jpg
رفتار افراد مبتلا به پرخوری عصبی چگونه است؟
این افراد ممکن است بیش ا ز 2000 کالری در یک وعده غذایی بخورند و سپس برای جبران آن بدن را وادار با استفراغ کنند. با این حال استفراغ عمدی پس از پرخوری، تنها روش پاکسازی معده نیست. ورزش بیش از حد، مصرف مسهل، روزه داری یا عدم مصرف غذا، تنقیه و یا ترکیبی از این روشها از راهکارهای معمول جایگزین استفراغ عمدی است. افرادی که پرخوری میکنند اما با پاکسازی آن را جبران نمیکنند، اغلب دچار اختلال پرخوری افراطی (binge eating disorder) هستند.
خطرات و عوارض پرخوری عصبی چیست؟
چرخه های مکرر پرخوری و جبران، استرس شدیدی به بدن تحمیل میکند. طبق گزارش اتحاد ملی بیماریهای روانی امریکا، قلب تحمل استفراغ یا مصرف مسهل مکرر و روزانه را ندارد. این تنش میتواند موجب نامنظم شدن ضربان قلب (آریتمی)، تپش قلب، حمله قلبی یا حتی مرگ شود. استفراغ مکرر مینای دندان را از بین میبرد و منجر به زرد شدن دندانها، حساسیت دهان و تسریع پوسیدگی دندان میشود. بولیمی در زنان میتواند به مشکلات باروری منتهی شود.
پرخوری های مکرر باعث کشیدگی و افزایش گنجایش معده شده و در نتیجه حجم غذایی که میتوانید بخورید بیشتر میشود. با این حال بدن انسان محدودیت دارد. در موارد نادر پرخوری باعث پاره شدن آستر معده (لایه پوشاننده سطح داخلی معده) میشود و در نتیجه آن اسید معده به سایر بخشهای بدن نفوذ میکند. این وضعیت میتواند نتایج مرگبار به دنبال داشته باشد.
همچنین ممکن است پرخوری عصبی شما را دچار مشکلات دردناک و مزمن معده کند. رفلاکس مزمن معده یکی از شایعترین عوارض بولیمی است. التهاب مری نیز یکی از عوارض معمول پرخوری عصبی است. اختلال خوردن بولیمی میتواند شما را به فلج معده یا گاستروپارِز (gastroparesis) مبتلا کند که در آن بخشی از عضلات معده فلج میشوند. لازم به ذکر است که مشکلات مزمن پزشکی به محض درمان بولیمی از بین نمیروند. مثلا ممکن است سالها پس از غلبه بر پرخوری عصبی از فلج معده رنج ببرید.
علائم پرخوری عصبی چیست
 
http://img.aws.livestrongcdn.com/ls-1200x630/cme/cme_public_images/www_livestrong_com/photos.demandstudios.com/getty/article/108/39/485349056_XS.jpg
 
اگر تردید دارید یکی از عزیزانتان مبتلا به پرخوری عصبی است، باید به علائم مشخصه پرخوری عصبی توجه کنید:
  • نگرانی زیاد نسبت به وزن از جمله ترس از اضافه وزن اصلی ترین نشانه بولیمی است. اگر کسی از عزیزانتان مرتبا درباره افزایش وزن یا چاقی صحبت میکند، ممکن است در خطر ابتلا به اختلالات خوردن قرار داشته باشد.
http://media.clinicaladvisor.com/images/2012/04/20/ca0412cutsonhands_249182.jpg
شکل- در تصویر بالا علائم خراشیدگی روی دست نشان دهنده استفراغ عمدی پس از پرخوری در فرد مبتلا به بولیمی است.


  • افرادی که بولیمی دارند اغلب به تنهایی غذا میخورند و پرخوری خود را پنهان میکنند. اگر متوجه شدید حجم زباله های غذا غیر معمول است، ممکن است علت آن پرخوری پنهانی فردی از اعضای خانواده باشد.
  • افرادی که پرخوری عصبی دارند و پس از آن استفراغ عمدی میکنند، معمولا به خاطر خراشیدن قاعده انگشتها به دندان آثار خراش و بریدگی هایی در روی دستشان دارند. همچنین معمولا آثار خراشهای قرمز رنگ کوچکی روی صورتشان دیده میشود که در نتیجه پاره شدن رگهای خونی است.
  • افراد مبتلا به بولیمی پس از پرخوری، بدن را پاکسازی میکنند. اگر متوجه شدید کسی از عزیزانتان به دفعات پس از غذا مدت زمان زیادی در دستشویی می ماند یا مدت طولانی به باشگاه میرود، با او در این باره صحبت کنید.
چه کسانی به پرخوری عصبی مبتلا میشوند؟
طبق گزارش موسسه ملی سلامت روان امریکا، 1% از افراد بزرگسال در ایالات متحده زمانی در طول زندگی خود از این وضعیت رنج میبرند و 2.8% جمعیت نوعی اختلال پرخوری بدون پاکسازی را تجربه میکنند. آمار اختلال خوردن این موسسه تحقیقاتی نشان میدهد که زنان بیشتر از مردان دچار نوعی اختلال خوردن از جمله بولیمی، اختلال پرخوری افراطی و آنورکسی (کم اشتهایی عصبی) میشوند. به خصوص زنان جوان بیشتر مستعد این مشکل روانی هستند . با این حال همه افراد صرف نظر از سن، جنسیت، وضعیت مالی یا سبک زندگی ممکن است دچار پرخوری عصبی شوند. همه موارد این اختلال نیازمند درمان هستند.
خطرات مصرف مواد همراه با پرخوری عصبی  
تشخیص مضاعف (Dual Diagnosis) خطرات ویژه ای برای افراد ایجاد میکند. تشخیص مضاعف به تجربه سوء استعمال مواد همراه با یک بیماری روانی گفته میشود. افرادی که پرخوری عصبی دارند، استرس شدیدی بر بدنشان وارد میکنند. اضافه شدن مواد مخدر و روانگردان میتواند ترکیب خطرناک و مرگباری ایجاد کند. استفراغ عمدی همراه با مواد محرک مانند کوکائین گاهی منجر به حمله قلبی میشود. مصرف زیاد الکل همراه با بولیمی خطر سکته قلبی را افزایش میدهد. خطر ترکیب مسهل ها و داروهای کاهش وزن با مواد روانگردان زیاد است به ویژه این که بسیاری از مسهل ها و داروهای کاهش وزن به راحتی قابل تهیه هستند اما محتویات و ترکیبات آنها بر روی محصول درج نشده است. بنابراین ممکن است بین مواد مصرف شده بر هم کنش خطرناکی صورت بگیرد.  
درمان پرخوری عصبی
درمان روانی اولین نوع درمان برای اختلالات پرخوری افراطی و پرخوری عصبی است. درمانگر با شناسایی محرکهایی که شما را وادار به این کار میکنند، به شما کمک میکند بر استرس خود غلبه کنید و وارد چرخه معیوب پرخوری و جبران نشوید. درمان گروهی نیز یکی دیگر از راهکارهای روان درمانی است. حس تعلق اجتماعی به فرد قدرت میبخشد تا با اختلال خوردن مقابله کند.
داروهای ضد افسردگی گاهی برای این بیماران تجویز میشود. اگر چه داروهای روانپزشکی در مورد همه یک تاثیر و کارایی را ندارند اما در برخی افراد موثر است. در موارد شدید بستری کردن برای شناسایی و درمان موثر لازم است.
http://www.lifeworkscommunity.com/images/stories/bulimia%20pic.jpg
درمان بستری بولیمی چگونه است
مهمترین جنبه بستری شدن برای درمان این است که از نظر پزشکی بیمار به وضعیت پایدار میرسد. اگر چند مرتبه در یک روز عمدا استفراغ کنید، بدن یاد میگیرد هر بار که غذا میخورید استفراغ کند. درمان بستری به شما کمک میکند تحت نظر پزشکان مجرب این واکنش بدن را کنترل کنید.
اگر تشخیص مضاعف دارید، در درمان بستری سم زدایی روی شما صورت میگیرد تا اطمینان حاصل شود تعادل شیمیایی در هنگام سم زدایی در بدن شما برقرار است. اگر کمبود وزن شدید داشته باشید از طریق لوله به شما غذا داده میشود (تغذیه با لوله) تا زمانی که وضعیتتان از نظر پزشکی پایدار شود و بقیه مراحل درمانی انجام شود.
درمان بستری بولیمی همانند درمانهای دیگر بستری که برای مشکلات روانی انجام میشود، شامل روان درمانی روزانه به صورت فردی و گروهی است. درمان اختلالات پرخوری عصبی و پرخوری افراطی اغلب حول موضوعات خاص مربوط به غذا صورت میگیرد. ممکن است برای پیشگیری از شروع مجدد پرخوری، برنامه غذایی به شما داده شود. همچنین تکنیکها و دستور العملهایی جدیدی برای تغذیه سالم یاد میگیرید.

منبع:http://www.bulimia.com/topics/bulimia

 


هر گونه برداشت از این صفحه تنها با ذکر منبع و لینک به این صفحه مجاز می باشد.